Школярів освятили у новому храмі

Кам’янська загальноосвітня школа №3 один з небагатьох навчальних закладів у районі, який займається не просто реалізацією Програми національно-патріотичного виховання, але має ще й духовний напрямок. Так, на усіх відкритих заходах завжди присутній представник української православної церкви.

12 липня у мікрорайоні Чмижина відбулося відкриття храму святих апостолів Петра і Павла. Не оминулу цю подію й учні нашої школи. Не зважаючи на пік літніх канікул представники учнівського самоврядування та шкільного рою «Січ» - Дмитро Назаренко, Світлана Баландіна, Іванна Калініна, Наталія Степаненко - відвідали урочистості та були освячені настоятелем церкви отцем Давидом.

Окрім учнів благословення отримала й Чмижанська козацька сотня імені Петра і Павла, що входить до складу Холодноярського козацького полку. Зразком для дітей є те, що до цієї громадської організації входить учитель української мови і літератури Чупак О. Й. та бувший вчитель математики Махалін А. І., який і очолив сотню.

Адміністрація школи та учнівський колектив висловлюють слова вдячності міському голові Володимиру Тірону та міській раді за виділення коштів на пошиття камуфляжної форми, яку школярі вперше одягнули на посвяту, і створення козацького класу.

Свято Петра і Павла з давніх-давен високо шанувалося українцями, до нього старанно готувалися та з нетерпінням чекали. Тож, хочеться вірити, що така урочистість і символічність дня додасть учнівській молоді наснаги на нові звершення та допоможе підняти дух патріотизму.

Кiлькiсть переглядiв: 363

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.