Педагоги поклали квіти до могили Народного Вчителя

Педагогічний колектив Кам’янської загальноосвітньої школи №3 відвідав Авторську Олександра Антоновича Захаренка загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів села Сахнівка Корсунь-Шевченківського району.

/Files/images/2017-2018_n_r/DSC_0068.JPG

Оригінальністю цієї прославленої школи є те, що вона займає досить велику територію – близько п’яти гектарів, на яких завдяки спільним зусиллям О.А. Захаренка, батьків учнів та інших жителів села побудовані навчально-спортивний комплекс, два басейни (літній та зимовий), культурно-музейний центр, обсерваторія і планетарій. На даний момент подібну матеріальну базу мають лише поодинокі міські українські школи.

Прославила сахнівську школу методика, розроблена та впроваджена її колишнім директором О. Захаренком, який мав звання заслуженого вчителя УРСР та народного вчителя СРСР. Нині ця методика вивчається та впроваджується у практичну діяльність інших шкільних закладів України.

Повертаючись до подорожі, хотілося б згадати про культурно-музейний центр, екскурсію по якому нам провели учні знаменитої школи та її нинішній директор Іван Рибалко.

/Files/images/2017-2018_n_r/DSC_0050.JPG

Вразила обсерваторія, побувавши в якій, кожний з нас згадав уроки астрономії й позаздрив сахнівським учням. Вони також щотижня відвідують шкільний басейн, масштабність якого вразила кам’янчан. Не оминули педагоги й Захаренківський зал музею, де лишили приємні слова у книзі відгуків. Можливо й про нас згадають теплими слова, коли дивитимуться на картину, яку колектив подарував для музейної кімнати. Її власноруч вишила вчитель фізичної культури Богдана Моца спеціально для цієї поїздки.

/Files/images/2017-2018_n_r/DSC_0004.JPG

Після екскурсії територією, делегація нашої школи поклала квіти до могили видатного педагога, нашого земляка. Нагадаємо, що цього року ми вшановували 80-річчя від дня народження О. Захаренка та 15-ті роковини смерті. Проте його ідеї та починання знаходять продовження у наступних поколіннях, у тому числі й у Кам’янській ЗОШ №3, де Олександр Антонович починав своє знайомство із наукою.

Поверталися ми із Сахнівки з чудовими враженнями від того, як її жителі цінують працю вчителя й люблять рідне село.

Кiлькiсть переглядiв: 480

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.